#page-container { -moz-box-shadow:none !important; -webkit-box-shadow:none !important; box-shadow:none !important; }
Geen enkele baan is perfect. Een baan waar je 100% van houdt is daarom eigenlijk onmogelijk. Maar als die 100% te ver weg is moet je iets nieuws gaan doen. Vandaar stop ik (helaas) als consultant bij VODW. Helaas, want mijn collega’s zijn ontzettend slim en gezellig, en ik leerde er veel. En we maken een grote impact bij onze klanten (volgens Management Team was VODW vorig jaar de nr. 10 van alle zakelijke dienstverleners in NL!).

Maar VODW zorgt vooral dat grote ondernemingen hun running business beter doen (horizon 1 volgens onderstaand model uit ‘The Alchemy of Growth’). En mijn ervaring en expertise zit in horizon 2 en 3. Mijn kennis en kunde was niet echt bruikbaar voor VODW, en ik vond het zonde dat ik die te weinig gebruikte.

Daarom focus ik me nu weer op het versnellen van innovatie, nu als zelfstandige. Dat kan bij startups, zo werk ik nu bijvoorbeeld op interim basis bij incubator YES!Delft, heel tof om daar weer terug te zijn en nieuwe startups te begeleiden. Maar ook ben ik in gesprek om bij (middel)grote ondernemingen opdrachten te doen als innovatie consultant, om de kracht van grote bedrijven te combineren met innovatie en ondernemerschap.

En ik heb wel zin om een nieuwe hightech startup te beginnen (9,5 jaar geleden begon ik mijn eerste startup, over 6 maanden begint nummer 2?) Bij voorkeur met een consumentenproduct. Idealiter vind ik een slimme techneut met een mooi idee, waar ik dan als ervaren ondernemer een goed team mee kan vormen. Gelukkig lopen die rond op de plekken waar ik kom :).

Maar nee, ik stop dus niet omdat ik niet voor een baas wil werken: Mijn oudere en wijzere collega’s hebben mij juist veel geleerd. En ik stop ook niet omdat ik de corporate wereld niet leuk vind: daar zit juist veel kracht en potentie. Ik stop omdat ik mijn vaardigheden, kennis en ervaring wil inzetten waar die het meest tot zijn recht komt.