Arthur

Arthur Tolsma als presentator (2015)Na zijn intensieve en gevarieerde ervaringen met ondernemerschap en innovatie werktArthur Tolsma (1980) nu als startup coach, innovatie adviseur en spreker, zowel bij startup & incubators als bij corporate innovatieteams.

In 2009, na het winnen van de pitchwedstrijd ‘Bij ons in de BV’ op TV (zie hier de pitch) zagen 300.000 kijkers hem als een succesvol ondernemer. Maar toen hij vier maanden later bijna failliet ging voelde hij zichzelf eerder een loser. Na een sanering en uiteindelijk de verkoop van zijn bedrijf is hij nu succesvol met het delen van zijn kennis en ervaring, bijvoorbeeld door de publicatie van zijn boek ‘Startups & Downs’ in 2014, en de daaruitvolgende lezingen zoals zijn TED Talk.

Arthur Tolsma doet opdrachten voor diverse (internationale) organisaties. In Nederland werkt hij parttime bij YES!Delft, de #4 tech-incubator van Europa. Internationaal doet hij projecten voor Climate-KIC en de Europese Commissie. Zijn startup kennis en focus bewijst ook zijn waarde bij corporate innovatieteams, waarbij zijn ervaring als marketing/strategie consultant bij VODW goed van pas komt.