Arthur

Arthur Tolsma als presentator (2015)Arthur Tolsma (1980) heeft als mentor en programma manager honderden startup/innovatie teams begeleidt. Hij specialiseert zich in de eerste fasen van een innovatie (van idee tot product/market fit).

In 2009, na het winnen van de pitchwedstrijd ‘Bij ons in de BV’ op TV (zie hier de pitch) zagen 300.000 kijkers hem als een succesvol ondernemer. Maar toen hij vier maanden later bijna failliet ging voelde hij zichzelf eerder een loser. Na een sanering en uiteindelijk de verkoop van zijn bedrijf is hij nu succesvol met het delen van zijn kennis en ervaring, o.a. door de publicatie van zijn boek ‘Startups & Downs’ in 2014, en de daaruit volgende lezingen zoals zijn TED Talk.

Arthur Tolsma kent het startup landschap goed door opdrachten voor YES!Delft, Collider, Climate-KIC, de Europese Commissie en diverse andere incubators. Zijn ervaring als marketing/strategie consultant bij VODW bewijst ook zijn waarde bij innovatieteams in grote organisaties.

Op dit moment werkt hij als incubator coördinator bij IDEA en Terra Technica in Alkmaar, en als freelance pitchtrainer en spreker/dagvoorzitter.